Immo voorbij: Immo

Nu, iedereen hoort deze term wel eens vallen. Maar wat betekent het eigenlijk? En wat houdt ervan? In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van immobiliën. We ontmoeten de verschillende soorten immo, wat er komt kijken bij het kopen van een woning, de trends op de huidige immobiliënmarkt en nog veel meer.

Wat is immo?

Immo staat voor immobilien, wat op zijn beurt weer afkomstig is van het Franse woord immobilier. Het is een verzamelnaam voor alle zaken die met onroerend goed te maken hebben. Onder immo verstaan ​​we dus niet alleen de verkoop en verhuur van woningen, maar ook de ontwikkeling, beheer en investeringen in vastgoed.

Soorten immo

Er zijn verschillende soorten immobiliën. verdeeld we de meest vergelijkbare varianten:

Woningbouw

Het meest bekende type immo is de woningbouw. Hierbij gaat het om het kopen, verkopen, huren en verhuren van huizen en appartementen.

Commercieel vastgoed

Commercieel vastgoed omvat alle onroerend goed dat wordt gebruikt voor logische doeleinden, zoals kantoren, winkelpanden, hotels, restaurants en bedrijfsruimtes.

Industrieel vastgoed

Industrieel vastgoed wordt gebruikt voor industriële activiteiten, zoals magazijnen, fabrieken en werkplaatsen.

Landbouwgrond

Landbouwgrond wordt gebruikt voor de teelt van gewassen en/of het houden van vee en bestaat uit graslanden, akkers en weilanden.

Recreatief vastgoed

Recreatief vastgoed bestaat uit vakantiehuizen, bungalows, chalets en stacaravans die vaak gelegen zijn op parken of campings.

Kopen en verkopen van een woning

Wanneer je een woning wilt kopen of verkopen, komt er behoorlijk wat bij kijken. vind je de belangrijkste stappen:

Oriëntatie

Voordat je overgaat tot de aankoop van een woning, is het belangrijk om je goed te oriënteren. Denk aan de locatie, het type woning en natuurlijk je budget.

Bezichtiging

Als je een woning op het oog hebt, is het tijd voor een bezichtiging. Hierbij kun je de woning goed bekijken en beperkt een bouwkundige keuring laten uitvoeren.

Onderhandelen

Wanneer je hebt besloten dat je de woning wilt kopen of juist wilt verkopen, volgt de onderhandelingsfase. Hierbij ga je de prijs gewijzigd, maar ook eventuele afspraken over roerende zaken (zoals gordijnen, vloerbedekking etc.).

Koopovereenkomst

Als de prijs en alle afspraken zijn gemaakt, kan de koopovereenkomst worden opgemaakt. Hierin worden alle afspraken vastgelegd.

Overdracht

Tijdens de overdracht wordt de woning officieel zichtbaar aan de nieuwe eigenaar. Dit kan bij de notaris gebeuren.

Trends in de immobiliënmarkt

De immobiliënmarkt is analoog aan veranderingen, zowel economisch als maatschappelijk. aanwezig we enkele trends die momenteel actueel zijn:

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die momenteel in veel branches actueel is. Ook in de immobiliënsector wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaam bouwen en wonen. Dit betekent dat er bijvoorbeeld wordt gekeken naar het gebruik van duurzame materialen, het plaatsen van zonnepanelen en het verminderen van de CO₂-voetafdruk.

Flexwonen

Flexwonen wordt steeds meer omarmd. Hierbij gaat het om tijdelijke woonoplossingen voor bijvoorbeeld expats, studenten of mensen die door een scheiding of verhuizing tijdelijke een woning nodig hebben.

Slimme huizen

Dankzij de opkomst van het Internet of Things kunnen woningen tegenwoordig slim worden gemaakt. Dit betekent dat alle apparaten aan het internet compatibel kunnen worden en via smartphones of andere apparaten kunnen worden bediend. Denk bijvoorbeeld aan dunne thermostaten of beveiligingssystemen.

Besluit

Immo is een verzamelnaam voor alle aspecten die te maken hebben met onroerend goed. Er bestaan ​​verschillende soorten immo, waaronder woningbouw, commercieel vastgoed, industriële vastgoed, landbouwgrond en recreatief vastgoed. Bij het kopen of verkopen van een woning komen verschillende stappen kijken, zoals oriëntatie, bezichtiging, onderhandelen, koopovereenkomst en overdracht. Op dit moment zijn duurzaamheid, flexwonen en smart homes actuele trends op de immobiliënmarkt.

Ook interessant

Immo

Immo voorbij: ImmoNu, iedereen hoort deze term wel eens vallen. Maar wat betekent het eigenlijk? En wat houdt ervan? In dit artikel gaan we dieper in ...

Lees verder

Huiskopen

HuiskopenEen huis kopen is voor de meesten een complex proces. Van het zoeken naar een zekerheid woning, tot het vinden van financiering, het afsluit ...

Lees verder

Huisverkopen

Huis verkopen: Van voorbereiding tot verkoopHet verkopen van een huis is een spannende, maar vaak uitdagende ervaring. Er komt veel bij kijken, van d ...

Lees verder